Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Zijn er nog meer beschermde dieren die een risico vormen voor het treinverkeer?

Veelgestelde vraag

Ook met bevers en ooievaars zit ProRail soms in een lastig parket. Bevers graven ook, dus net als dassen willen we ze liever niet bij het spoor hebben. Ooievaars kiezen af en toe voor een bovenleidingportaal om een nest in te bouwen. Takken - uit het soms wel honderd kilo wegende nest - kunnen in het spoor terechtkomen en voor storingen zorgen. Bovendien kunnen ooievaars tegen de bovenleiding aanvliegen en kortsluiting veroorzaken.

Voor dassen, bevers en ooievaars geldt: ze kunnen een bedreiging vormen voor de spoorveiligheid én ze zijn beschermde dieren. Daarom hebben ze allemaal een maatwerkoplossing nodig om ermee om te gaan. ProRail wil namelijk dat het goed gaat met de dieren, terwijl tegelijkertijd de spoorveiligheid te allen tijde gegarandeerd is.

Lees meer over das Lees meer over das

Lees meer over de bever Lees meer over de bever

Lees meer over de ooievaar Lees meer over de ooievaar

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers