Wat doen we bij klachten over trillingen?

Veelgestelde vraag

Behalve schade kan er hinder voor mensen optreden door werkzaamheden of passerende treinen. Een bouwproject aan spoor of station kan trillinghinder opleveren.

Wanneer ProRail een klacht over hinder binnenkrijgt, wordt er contact opgenomen met de aannemer. Tijdens de bouw is de aannemer verantwoordelijk om eventuele trillinghinder zo goed mogelijk op te lossen.

De klacht kan ook gaan over trillinghinder door passerende treinen. Voor trillingen door passerende treinen is er geen wetgeving. Ook beleidsregels ontbreken. Daardoor kunnen wij niet ingrijpen in de dienstregeling, of de snelheid van treinen veranderen.

Maar neem vooral contact op met Publieksvoorlichting van ProRail. In een aantal situaties kunnen we de hinder namelijk wél aanpakken. Bijvoorbeeld als de staat van de infrastructuur leidt tot overmatige trillingen. Oplossingen zijn in deze situatie echt maatwerk. Het lukt zeker niet altijd om een oplossing te vinden.

{

Meer over:

}

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers