Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Wat doet ProRail bij een melding van schade door trillingen?

Veelgestelde vraag

Tijdens een bouwproject kan er schade ontstaan aan nabijgelegen gebouwen door trillingen. Een scheur in de muur bijvoorbeeld. Wordt er schade gemeld? Dan bekijkt ProRail eerst of die schade mogelijk komt door een bouwproject aan het spoor of station.

Is dit het geval? Dan dien je als gedupeerde via ProRail een schadeclaim in bij de aannemer. Want voor zulke schade is de aannemer verantwoordelijk. De formulieren voor een schadeclaim vraag je op bij onze afdeling Publieksvoorlichting. Wij zorgen vervolgens dat de claim terechtkomt bij de aannemer. 

Is er schade geconstateerd die mogelijk is ontstaan door het voorbijrijden van treinen? Dan volgen we het schadeprotocol dat is opgesteld door TNO. Hiermee kunnen we vaststellen hoe groot de kans is dat de schade inderdaad komt door treinverkeer.

Is daar een duidelijk vermoeden van? Dan worden op onze kosten metingen gedaan. Het komt overigens zelden voor dat het spoorgebruik aantoonbaar bijdraagt aan schade.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers