Veiligheid : Meldpunt overwegen voor beroepschauffeurs

Ongeveer een kwart van alle incidenten op overwegen wordt veroorzaakt door (bijna-)aanrijdingen met vrachtwagens. Daarom is ProRail een meldpunt voor beroepschauffeurs gestart. Hier kunnen zij obstakels melden die gevaar opleveren bij overwegen.

Gevaarlijke situaties

Gevaarlijke situaties op spoorwegovergangen kunnen om verschillende redenen ontstaan. Een beroepschauffeur kan zelf een fout maken. Maar ook wegonduidelijkheid, verkeersopstoppingen of onhandig geplaatste objecten kunnen voor gevaar zorgen.

In de laatste drie gevallen kan vertwijfeling toeslaan en kunnen vrachtwagens vast komen te staan op overwegen.

Met de vlam in de pijp

ProRail vierde de opening van het meldpunt voor beroepschauffeurs met behulp van Henk Wijngaard. Henk Wijngaard is vrachtwagenchauffeur én bekend van de megahit ‘Met de vlam in de pijp’.

Bekijk de campagnefilm

Neem contact op

Meld de gevaarlijke situatie bij een overweg door dit contactformulier in te vullen. Na een melding gaat ProRail in gesprek met andere partijen, zoals wegbeheerders en gemeenten. Samen kijken we wat er eventueel aangepast kan worden.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers