Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Archeologisch onderzoek in Vught afgerond

Nieuws

3 maart 2021

In januari 2021 hebben wij op meerdere plekken langs het spoor in Vught proefsleuven gegraven voor archeologisch onderzoek. We graven deze proefsleuven omdat we precies willen weten wat er in de grond ligt voordat we het tijdelijke spoor en de verdiepte ligging gaan aanleggen. Zo kunnen we eventuele archeologische vondsten op tijd veiligstellen en komen we tijdens de bouw niet voor verrassingen te staan.

Karrensporen, musketkogels en aardewerk

In de proefsleuf langs het spoor ten noorden van de Prinsenlaan zijn sporen gevonden die zeer waarschijnlijk te maken hebben met de linie/loopgraven die Frederik Hendrik in 1629 liet aanleggen tijdens het Beleg van ‘s-Hertogenbosch. Het gaat onder andere om karrensporen in een greppel, musketkogels en wat aardewerk. Op de andere plekken waar is gegraven, zijn geen sporen of vondsten aangetroffen.

In overleg met de gemeente Vught wordt bekeken of er nog extra onderzoek nodig is.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers