Liften en trappen Station Schiphol Airport worden vernieuwd

Nieuws

Gepubliceerd op 16 december 2022

Op Station Schiphol Airport worden vanaf 8 januari 2023 de liften vernieuwd. De liften op de perrons, die leiden naar het bovenliggende Schiphol Plaza, worden vernieuwd, zodat ze in de toekomst betrouwbaar blijven. Tijdens de werkzaamheden kunnen reizigers gebruik maken van de vaste trappen, roltrappen en de rolbanen. Treinreizigers met een lichamelijke beperking die van en naar Schiphol reizen kunnen indien nodig NS reisassistentie aanvragen. Enkele vaste trappen en roltrappen worden in dezelfde periode ook vernieuwd.

Vernieuwing liften

Vanaf 8 januari wordt de eerste lift buiten gebruik genomen, dat is de lift op het perron van spoor 5/6. Vervolgens vernieuwen we vanaf 15 januari de liften op het perron bij spoor 1/2 en 3/4. We vernieuwen alle liften tegelijkertijd om te voorkomen dat reizigers over een langere periode overlast ervaren. Begin april 2023 worden de vernieuwde liften in gebruik genomen.

Voor de meeste reizigers bieden de rolbanen en roltrappen een alternatief voor de lift. Reizigers met zware koffers kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van de rolbanen. Treinreizigers die door een beperking afhankelijk zijn van de liften, wordt tijdens de werkzaamheden geadviseerd om vooraf NS reisassistentie aan te vragen. Zij krijgen vervangend vervoer van of naar Schiphol. Op die manier blijft de luchthaven voor alle reizigers toegankelijk.

Roltrappen

Vanaf begin januari 2023 vervangen we tevens een aantal vaste trappen voor roltrappen. Hierdoor zijn er tot begin april op elk perron één trap en één roltrap afgesloten. De roltrappen bieden straks meer comfort aan treinreizigers.

Vernieuwingen Station Schiphol Airport

De vernieuwingen zijn nodig zodat treinreizigers in de toekomst gebruik kunnen maken van een verbeterd Station Schiphol Airport. Dit station is uniek, omdat er in een klein gebied veel vervoersstromen samenkomen. Het huidige OV-knooppunt en Schiphol Plaza zijn gebouwd in de jaren ’90. Inmiddels is het aantal OV-reizigers fors toegenomen. Om voldoende OV capaciteit te creëren zijn aanpassingen nodig.  


Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Vervoerregio Amsterdam, gemeente Haarlemmermeer, NS, ProRail en Schiphol hebben de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat Schiphol Airport een comfortabel en veilig knooppunt blijft voor reizigers. Lees meer over deze samenwerking.

Reisadvies

Bekijk voordat je op reis gaat een reisplanner. Als je twijfelt over je reismogelijkheden of als je reisassistentie wil reserveren, neem dan contact op met NS klantenservice

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers