Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

ProRail vernieuwt het spoor in Apeldoorn

Nieuws

18 augustus 2021

Tussen vrijdag 20 augustus 22.00 uur en maandag 30 augustus 8.00 uur wordt dag en nacht gewerkt aan het spoor in Apeldoorn. Deze werkzaamheden waren voor februari gepland maar door het winterse weer werden ze verplaatst naar de komende periode.

Vervangen en verbeteren

Het spoor was aan vervanging toe. We vervangen de rails, de wissels, de bovenleiding, het spoorgrind en de kabels en leidingen. We richten de wissels slimmer in, daardoor komen er minder terug. Hierdoor kunnen treinen beter doorrijden en wordt de kans op storingen kleiner.

Meeste werk aan de oostkant

Het meeste werk gebeurt aan de oostkant tussen station Apeldoorn en de spoorsplitsing richting Apeldoorn Osseveld en Apeldoorn De Maten. Het gaat om het spoor ter hoogte van de Koning Stadhouderlaan tot het spoor ter hoogte van de Zutphensestraat (richting station Apeldoorn Osseveld) en de Laan van Erica (richting station Apeldoorn De Maten).

Eenvoudiger en steviger

Bij een grote spoorvernieuwing als deze kijken we altijd of het beter kan. In dit geval was het beter om minder wissels terug te leggen. Er lagen vijf wissels, dit worden er twee; een gewoon wissel en een kruiswissel. De lay-out van de sporen wordt hierdoor een stuk eenvoudiger en duurzamer. Daarnaast maken we de spoorbaan steviger, waardoor deze weer helemaal klaar is voor de toekomst.

Geen treinen maar bussen

Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Apeldoorn en Deventer en tussen Apeldoorn en Zutphen. Daarnaast is er op zaterdag 28 en zondag 29 augustus ook geen treinverkeer tussen Amersfoort en Apeldoorn. Er worden bussen ingezet. Raadpleeg voor vertrek altijd even een reisplanner.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers