Voorjaar 2018: werk aan de (spoor)winkel

Dit voorjaar worden weer grote stappen gezet voor de verdubbeling van het spoor tussen Utrecht Centraal en Leidsche-Rijn. We zetten de werkzaamheden hier op een rij.
Spoorwerk brug Utark

Aannemer BAM heeft een bewonersbrief verstuurd om omwonenden en belanghebbenden te informeren over de aankomende werkzaamheden en wat zij hiervan zullen bemerken.

Aanleg tijdelijke in- en uitrit: 19-23 maart

In deze vier dagen komt er bij Buurthuis de Boeg een in- en uitrit voor het bouwverkeer. Hiermee kunnen we de bouwmaterialen voor de spoorverdubbeling aan- en afvoeren. Om de hinder voor het wegverkeer te bepreken, vindt de bestrating in de avonden en nachten plaats (tussen 19.00 en 06.00 uur). Dit duurt maximaal vier nachten.
Voor autoverkeer richting het centrum blijft nog 1 rijstrook beschikbaar. Fietsers krijgen voor langere tijd - tot de afronding van het project - te maken met een omleiding: alle fietsers worden via de oostzijde van het viaduct geleid. Om de verkeerssituatie overzichtelijk te houden en voor de veiligheid van de busreizigers wordt enkele dagen voorafgaande aan deze werkzaamheden de bushalte van U-OV / Q buzz naar achteren verplaatst. Deze komt tegen het hekwerk bij het buurthuis te staan.

Weekendwerkzaamheden: 13-16 april

Dit weekend maakt BAM het nieuwe spoor helemaal gereed tussen Leidsche-Rijn en de Daalsetunnel. Zonder tegenslagen rijden de treinen daarna over de nieuwe spoorbrug. De oude Vleutensebrug is dan aan de beurt om te worden opgehoogd en stiller te worden gemaakt.
De aannemer werkt dit hele weekend dag en nacht door. Er wordt spoorgrind (ballast) gestort en het spoor wordt goed bevestigd met een stopmachine. Ook wordt het spoor geslepen. Op zondag 15 april wordt ter hoogte van buurthuis de Boeg overdag een damwand ingetrild om een verzakking van het spoor te voorkomen. Dit gebeurt met een heimachine.

Omwonenden zullen hinder ervaren in de vorm van geluid, trillingen, licht (van de bouwlampen) en het aan- en afrijden bouwverkeer. We vragen hiervoor uw begrip. Tijdens de werkzaamheden kunnen er geen treinen rijden. Reist u dit weekend per trein, raadpleeg dan de reisplanner van NS voor een aangepast reisadvies.

Sloopwerkzaamheden viaduct Cartesiusweg: 23-27 april

Nu het nieuwe spoorviaduct bijna klaar is, beginnen we aan de ander kant van het spoor met de verbreding van het bestaande viaduct. Hierdoor ontstaat later meer ruimte voor het verkeer. Eerst slopen we een deel van het viaduct. De aannemer voert deze werkzaamheden overdag uit.

Inloopspreekuur

Het inloopspreekuur van BAM is verplaatst naar dinsdagmiddag, van 13.00 tot 14.00. Voor vragen over de werkzaamheden bent u op dit tijdstip welkom in de blauwe keet op de bouwplaats bij het Thomas à Kempisplantsoen.

Gepubliceerd op