Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Waarom werkt ProRail aan het spoor?

Veelgestelde vraag

ProRail is de beheerder is van het Nederlands spoor­wegnet. We zijn daarom verantwoordelijk voor het onderhoud, de vernieuwing en uitbreiding van het spoor, inclusief de stations.

Reizigers en vervoerders kiezen voor het spoor vanwege de zekerheid die het biedt. Die zekerheid is belangrijk. Daarom werken wij continu aan een nog grotere betrouwbaarheid van het spoor en aan een soepel verloop van het treinverkeer.

Voorkomen is daarbij altijd beter dan genezen, vinden we. Preventief onderhoud zien we als een van onze belangrijkste taken. We controleren het spoor bijvoorbeeld regelmatig op kapotte of te vervangen delen. Zo willen we voorkomen dat zaken als stroom­storingen en technische mankementen de treindienst verstoren. Ook de werk­zaamheden zélf moeten de treinen­loop natuurlijk zo min mogelijk belemmeren.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers