Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Feedback uit omgeving tijdens feestelijke afsluiting Tricht

Nieuws

1 april 2022

Na vier jaar aan werkzaamheden rond het station van Geldermalsen en Tricht is afgelopen zaterdag een dag georganiseerd voor de buren van het spoor. Daarin zijn de omwonenden bedankt voor hun geduld van de afgelopen jaren. Door het feest te organiseren in Dorpshuis Tricht en zoveel mogelijk lokale ondernemers bij de dag te betrekken hoopt het projectteam iets terug te doen voor de gemeenschap.

Grote opkomst

Dankzij het prachtige weer kwamen bijna 700 bezoekers langs om bijvoorbeeld in een treintje een rondje te maken langs het vernieuwde spoor en de verschillende onderdoorgangen. Voor de volwassenen waren er rondleidingen georganiseerd en de kinderen konden zich met verschillende activiteiten vermaken en genieten van poffertjes of een ijsje.

Getekende feedback

Uiteraard kon iedereen zijn of haar vragen kwijt tijdens een van de rondleidingen, maar het projectteam wilde ook van de gelegenheid gebruikmaken om een meer blijvende vorm van feedback te verzamelen. Twee kunstenaars gingen het gesprek aan met de bezoekers en hebben met tekeningen en teksten een bord gemaakt waarop het sentiment van de dag en de afgelopen jaren is weergegeven. Hier staan complimenten op maar ook tips die we mee kunnen nemen bij komende projecten.

Deze toegankelijke vorm van feedback geeft ons als projectteam veel informatie over hoe de buren van het spoor het project hebben ervaren en de ambitie is om dit vaker in te praktijk te brengen. Het is bijvoorbeeld fijn om te horen dat de nieuwe onderdoorgangen zorgen voor een versterkte verbinding tussen het dorp aan beide zijden van het spoor. Ook is men blij dat de klok van station Geldermalsen niet meer stilstaat op twaalf uur.

  • De feedback van dorpsbewoners werd verwerkt in een grote tekening
    De feedback van dorpsbewoners werd verwerkt in een grote tekening
  • De tekening brengt het project in beeld en geeft waardevolle tips
    De tekening brengt het project in beeld en geeft waardevolle tips

Ruimte voor vragen

Naast ProRail waren ook de Gemeente West Betuwe en de Lingense Alliantie aanwezig om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over het project. De impact van de werkzaamheden is groot op het dorp en met deze dag is de deur opengezet voor iedereen uit de omgeving om van zich te laten horen, vragen te stellen of gewoon te genieten van wat eten en drinken.

Opvallend veel aandacht was er voor de archeologische vondsten die zijn gedaan tijdens de werkzaamheden aan de onderdoorgang op de Hooglandscheweg in Tricht. Blijkbaar vinden mensen het interessant om te horen wat er zich duizenden jaren geleden in hun dorp bevond. In de podcast 'De déjà vu van Tricht' vertelt Joost Prinsen in detail over de opgravingen en wat zich mogelijk heeft afgespeeld ruim 3600 jaar voor Christus.

Beluister de podcast

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers