Nieuwsberichten

Pijpleiding binnendijks verwijderen

pijpleiding langs het fietspad
Bij Zwolle-Zuid ligt een pijpleiding die van het rangeerterrein bij Windesheim, langs het parallel gelegen fietspad, naar de IJssel gaat. Deze leiding ligt er in verband met inmiddels ver gevorderde werkzaamheden aan het rangeerterrein en is niet meer in gebruik. Het verwijderen van de leiding voor het binnendijkse deel gaat vanaf vandaag (15 april) beginnen. Daar is vanuit het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) toestemming voor gekomen.
Gepubliceerd op

Werkzaamheden paasweekend met één dag verlengd

Werkzaamheden bovenleiding Zwolle
ProRail verdubbelt het spoor tussen Zwolle en Herfte. Komend weekend, tijdens Pasen, werken we ook door en dan rijden op bepaalde trajecten vanuit Zwolle bussen in plaats van treinen. Door de Corona-crisis kunnen we niet zoals gebruikelijk werken en daarom worden de werkzaamheden met één dag verlengd. Het vervangend busvervoer wordt ook met één dag verlengd.
Gepubliceerd op

Nieuwe spoorviaducten over de weg: wat betekent dit voor het verkeer?

Fietviaduct over de Ceintuurbaan wordt gesloopt terwijl er een trein langs rijdt
Tussen Zwolle en Herfte verdubbelen we de sporen van twee naar vier. Hiervoor moeten we ook de tussenliggende viaducten aanpassen, waar het spoor kruist met weg of water. We proberen de hinder van de werkzaamheden voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken, maar soms zijn er afsluitingen nodig. Wat komt er de komende tijd aan?
Gepubliceerd op