Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Voor één keer spoorlopen in de Rotterdamse haven

Nieuws

7 oktober 2019

Spoorlopen is normaal gesproken ten strengste verboden, maar zondag 6 oktober knepen de Incidentenbestrijders van ProRail voor één keer een oogje toe. Duizenden hardlopers deden mee aan de Harbour Run in Rotterdam, een wedstrijd over diverse afstanden.

Veilig

De Rotterdamse Haven was niet alleen een unieke locatie, de lopers moesten ook over obstakels als containers en een stuk havenspoorlijn. Daar stonden de Incidentenbestrijders van ProRail klaar om de wedstrijd veilig te laten verlopen. Zeker met de regen kun je er bijvoorbeeld makkelijk uitglijden over de sporen. En natuurlijk werden de ‘spoorlopers’ enthousiast aangemoedigd. Uiteraard lag het goederenvervoer over de spoorlijn tijdens de wedstrijd stil.

Spoorlopen levensgevaarlijk

Spoorlopen is normaal gesproken ten strengste verboden. Er staan hoge boetes op. Dat is niet voor niets, want het is levensgevaarlijk. Lees er meer over op onze speciale pagina over Spoorlopen.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers