Tsjakka! Utrecht heeft aan alle kanten dubbel spoor

Nieuws

29 oktober 2018

Maandagochtend 29 oktober reden de eerste treinen over het gloednieuwe dubbele spoor tussen Leidsche Rijn en Utrecht Centraal. Het laatste stuk spoorverdubbeling rond Utrecht is daarmee een feit. Veel dank aan alle harde werkers! Samen met aannemer BAM is een topprestatie geleverd deze herfstvakantie.

Dubbel spoor tussen Vleuten en Utrecht

Tussen stations Leidsche Rijn en Utrecht Centraal is het spoor verdubbeld over een lengte van bijna 2 kilometer. Onderdeel van de spoorverdubbeling is de plaatsing van een extra spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. De bestaande spoorbrug ernaast is hoger en stiller gemaakt. Tussen Leidsche Rijn en Vleuten waren sinds 2010 al vier sporen in gebruik en met de afronding van de spoorverdubbeling Utrecht Centraal - Leidsche Rijn geldt dat nu voor het hele traject Utrecht - Vleuten - Woerden. Maar ProRail heeft nog veel meer nieuwe verbindingen aangelegd rond Utrecht.

Randstadspoor: zeven nieuwe stations rond Utrecht

De spoorverdubbeling tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn is namelijk onderdeel van het project Randstadspoor: een uitgebreid spoornet met meer sporen en nieuwe, comfortabele stations in de regio Utrecht. Daarmee is ruimte ontstaan voor veel meer treinen, en dus voor meer reizigers, die dichter bij huis én frequenter op de trein kunnen stappen. Randstadspoor heeft ruim 15 jaar geduurd en bevat zeven nieuwe stations: Amersfoort Vathorst, Utrecht Zuilen, Utrecht Terwijde, Utrecht Leidsche Rijn, Houten Castellum, Tiel Passewaaij en Utrecht Vaartsche Rijn. Een beste verbetering voor de omgeving.

Reizigers bedankt!

In het kader van Randstadspoor is het hele spoor rond Utrecht verdubbeld en zijn dus zeven nieuwe stations gebouwd. In de tussentijd is natuurlijk ook de stationshal van Utrecht Centraal compleet vernieuwd. En de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal, DSSU (DoorStroomStation Utrecht) maakte de vernieuwingsslag rond Utrecht in 2016 compleet. Een prestatie van formaat. Met dank aan alle mensen die eraan hebben meegewerkt en aan de opdrachtgever, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. En natuurlijk dank aan alle treinreizigers voor hun geduld.

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers